Arhiva oznaka za: Matija Cvek

Objavljen bogat program drugog Women’s Weekenda

Samo tri tjedna nas dijele od drugog izdanja Women’s Weekenda, konferencije koja slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena u regiji i svijetu. Kako odgajati djevojčice i dječake na Balkanu, zašto žene vladaju komunikacijskom industrijom, dok je tehnološka industrija još uvijek “muška”, koliko je važan networking, mogu li žene uspješno balansirati privatni i poslovni život te što znači biti žena liderica, samo su neke od tema programa objavljenog na web stranici Women’s Weekenda. Fokus će biti na temama ključnima za žene u suvremenom društvu – od poslovne ravnopravnosti, financijske pismenosti i samostalnosti, liderstva do osobnog razvoja. Na konferenciji koja će se održati od 7. do 10. ožujka u prostoru Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta u Rijeci, sudionici će imati priliku sudjelovati u raspravama i predavanjima koja će pružiti inspiraciju i i otvoriti teme važne za svakodnevni život.

Zašto nema više žena na vodećim pozicijama? Zašto su žene manje plaćene od svojih muških kolega na istim pozicijama? Zašto žene sporije napreduju od muškaraca – to su samo neka od pitanja o kojima će se razgovarati na panelu „Žene u biznisu“ na kojemu će sudjelovati Irena Weber, glavna direktorica HUPa, Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika A1 i Helena Schmidt, partnerica u Odjelu poreza Deloitte. Zašto je pokret Me Too važan za ravnopravnost žena i kako je utjecao na perspektive novih generacija bit će tema panela „GenZ & Me Too“ na kojem će glavnu riječ imati infuencerica Nika Ilčić, glumica i aktivistica Milena Radulović i Nika Kovač, slovenska aktivistica, sociologinja i voditeljica Instituta 8. mart.

Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika, A1 Hrvatska

Uz inspirativnu Lisu Carmen Wang koja prvi put stiže u Hrvatsku i u Rijeci će podijeliti svoju priču i životne lekcije sažete u njezinom bestselleru Poslovna biblija Opako Sposobne, na Women’s Weekendu pričat će se o temama o kojima se još uvijek ne govori dovoljno glasno. Otvorena panel rasprava očekuje se na panelu Let’s talk about sex, dok će o izazovima koje menopauza donosi ženama koje su u punom zamahu svoje karijere biti riječi na panelu “Buzz word menopauza – moje najbolje godine”, a o problematici menstrualnog siromaštva, koji je jedan od ključnih faktora koji šiti rodnu neravnopravnost, na panelu „V kao vagina“.

Lisa Carmen Wang

Na drugi Women’s Weekend dolaze i omiljene novinarke Mojmira Pastorčić i Danka Derifaj, kao i menadžerica Anita Letica te voditeljice Barbara Kolar i Ida Prester, ali i sociolog Bruno Šimleša.

Bruno Šimleša

Konferencija posvećena osnaživanju žena i poticanju ravnopravnosti, počinje u četvrtak, 7. ožujka, predavanjima u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Centra Europe Direct i Sveučilišta u Rijeci za koja će ulaz biti slobodan za sve posjetitelje. Naravno, na Women’s Weekendu ni ove godine neće nedostajati ni odlične zabave – već prvog dana za nezaboravno iskustvo na partyju otvorenja bit će zadužen Matija Cvek & Funkensteins.

Matija Cvek

Ne propustite biti dio tri dana inspirativnih i edukativnih panela i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women’s Weekendu u Rijeci! Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme, a cijeli program pronađite na linku. Sve informacije o Women’s Weekendu pratite na društvenim mrežama FB, IG i LinkedIn.

Pridružite nam se na Women’s Weekendu od 7. do 10. ožujka i budite dio pokreta koji slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena diljem Hrvatske, regije i svijeta!