Arhiva oznaka za: Jelena Balog

Tri regije, tri sorte, jedno vino – Éclat Le Premier

Od neobičnog blendiranja autohtonih sorti do savršenog sklada s visokokvalitetnom hranom, postoji vino koje redefinira sam koncept hrvatske vinske scene. Ovo jedinstveno vino, po imenu Éclat Le Premier, dolazi iz podruma Vinolog i nosi potpis Jelene Balog, koja iza sebe ima više od 18 godina stručnog znanja i iskustva u svijetu vina.

Jelena Balog

Njeno najnovije djelo, Éclat Le Premier, blend je koji vrhunski objedinjuje graševinu, istarsku malvaziju i pošip. Ovim vinom Jelena ne samo da ističe izvanredne kvalitete triju najcjenjenijih autohtonih sorti iz Hrvatske, već i povezuje tri geografski i kulturološki različite vinske regije: Hrvatsko Podunavlje, Istru i Dalmaciju.

Éclat Le Premier je kao stvoren za harmoniju sa sofisticiranom hranom, odlično se sljubljujući s jelima koja najbolje idu s odležanim bijelim vinom punog tijela i vrhunske kvalitete.

Ovo raskošno vino nije izvrsno isključivo za sommeliere i vinske znalce, Éclat Le Premier donosi notu luksuza i sofisticiranosti i vašem stolu. Svaka kap ovog nadasve kompleksnog i profinjenog vina može se sljubiti s vrhunskim gastronomskim kreacijama. Zamislite kako se bogatstvo okusa bijelog tartufa sjedinjuje s nijansama graševine u ovom blendu, primjerice s predjelom kao što su kamenice s kompotom od kruške i bijelog tartufa. Ili kako se profili tartara od jastoga s avokadom i mangom sjajno sljubili s istarskom malvazijom. Za glavna jela, raskošna patka punjena smjesom od kestena i jabuka stvara nevjerojatno harmoničnu igru s profinjenom složenošću pošipa.

U vremenima kada su police trgovina i restoranski meniji preplavljeni stranim vinima, Éclat Le Premier ističe se kao simbol autentičnosti i kvalitete. Ne radi se samo o ukusu, već i o dubokoj povezanosti s hrvatskim terroirom i kulturom.

Posjetiteljima i stručnjacima za vino koji žele saznati više o ovom vinskom remek-djelu i drugim vinima Vinologa, preporučuje se posjet službenoj web stranici www.vinolog.hr ili Vinolog vinoteci u Zagrebu.

Éclat Le Premier je vino koje ne samo da će očarati vaše nepce, već će vas odvesti na nezaboravno putovanje kroz različite okuse i kulture Hrvatske. Vino je mnogo više od pića; to je ekspresija, to je životna filozofija, i da – to je nešto što svakako želite probati.