Arhiva oznaka za: Jastrebarsko

Promotivni film „Wine Road“ o vinskim cestama Svetog Ivana Zeline, Jastrebarskog i Samobora osvojio prestižnu nagradu

U velikoj konkurenciji kandidiranih filmova iz cijelog svijeta na 24. međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije „The Golden Citygate“ koji se odvija tijekom jednog od najvećih turističkih sajmova – ITB Berlin, film „Wine Road“ projekta „Go Wine“, koji objedinjuje tri vinske ceste, Sveti Ivan Zelina, Samobor i Jastrebarsko, osvojio je zlato u kategoriji „Art & Culture International“. Filmove u 18 kategorija ocjenjuje međunarodni žiri od 45 članova.

U 3 minute i 21 sekundi, koliko traje film, ispričan dinamičnošću dviju putnica, prikazane su prirodne ljepote terasastih brežuljaka koje s jedne strane svojom mirnoćom odmaraju dušu, ali s druge strane pobuđuju nove doživljaje vrhunskim gastronomskim okusima i živopisnosti vina u čašama, koja su brižno pohranjena u vinskim podrumima ovih triju vinskih cesta.

Da vinske ceste zrače posebnom atmosferom te da se turisti mogu uputiti automobilom na ove destinacije, proći kroz kušaonice vina – vinske ceste, jahati konje, voziti bicikl, ali i prenoćiti u jedinstvenim objektima privatnog smještaja (uživajte u svojim vinskim avanturama – nemojte piti i voziti), prikazale su kazališne glumice Vanda Winter i Natalija Đorđević, koje su na vrlo uvjerljiv i originalan način prikazale što gosti mogu vidjeti, okusiti i doživjeti. Radnja filma koju potpisuje produkcijska kuća Balduči film i nagrađivana producentica Spomenka Saraga, uz redatelja Hervea Tirmarchea (Francuska) i snimatelja-montažera Jalil Armija (Meksiko) daju odgovor upravo na to pitanje – više od očekivanog, ove vinske destinacije evociraju emocije i razbuđuju sva vaša čula!

„Ovim smo promotivnim turističkim filmom željeli kreirati pozivnicu ljubiteljima hrane i vina i istaknuti da u našoj zelenoj županiji ne nedostaju dodane vrijednosti i visokokvalitetni sadržaji. U filmu smo zaokružili turističku valorizaciju resursa koji su atraktivni turistima i kroz koje mogu zadovoljiti svoju turističku (kulturnu ili rekreativnu) potrebu konzumacije gastronomske i vinske ponude, slikovitom prezentacijom te baštine. Ovo nije prva nagrada a nadamo se da će ih biti još. Do sada smo još osvojili nagrade na festivalima: Swedish Academy of Motion Picture Awards (SAMPA), Box Office Cine Award (Indija) i Best International Film Festival (Rumunjska). Hvala Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je sufinancirala film iz Fonda za udružene turističke zajednice.“, istaknula je koordinatorica projekta Marinka Zubčić Mubrin, direktorica Turističke zajednice Grada Svetog Ivana Zeline.

Film možete pogledati/preuzeti ovdje: https://visitzelina.hr/video/item/681-go-wine-wine-road-sv-ivan-zelina-jastrebarsko-samobor