Arhiva oznaka za: Dan otvorenih podruma u Istri

Pripremite se za vrhunsko iskustvo na Danu otvorenih podruma u Istri

Još jedan vrhunski vinski event očekuje sve ljubitelje istarskih vina. Nakon vrlo uspješne 30. Vinistre, 26. svibnja Istra će ponovno otvoriti vrata svojih podruma. Na 24. izdanju ovog atraktivnog događaja poznatog kao Dan otvorenih podruma, sudjeluje više od 50 vinarija i nekoliko destilerija iz svih dijelova poluotoka.

Od ove godine i jedna novost. Sudjelovanje se naplaćuje, ulaznice su deset eura, možete ih kupiti na web stranici Vinistre i tako sudjelovati u povijesnoj sadnji vinograda klonske selekcije terana na vrhunskoj mikrolokaciji.

Ovaj projekt vrijedi više od 100 tisuća eura, traje deset godina, a udruga Vinistra realizira ga u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam u Poreču i Agronomskim fakultetom u Zagrebu.

„Cilj je iz starih vinograda terana selektirati bezvirusne elitne trsove kako bismo podigli proizvodnju ove jedinstvene autohtone sorte na višu razinu. Ovim projektom članovi udruge Vinistra ujedinjeni su u želji da naš teran koji već sada ima iznimne karakteristike, postigne još bolje rezultate“, izjavio je Luka Rossi, predsjednik udruge Vinistra, uz poziv svim prijateljima istarskih vina da posljednje nedjelje u svibnju još jednom dođu u Istru.

Iz ove udruge pojašnjavaju kako će vam nakon kupnje ulaznice za Dan otvorenih podruma na mail stići potvrda s QR kodom. S njim ćete na jednom od sedam punktova (vinarija) preuzeti narukvicu koja vam omogućuje ulaz u omiljene vinarije.

Ulaznica uključuje degustaciju tri vina po vinariji, a broj vinarija nije ograničen. No, ne smijete zaboraviti rezervirati termin u odabranim podrumima, također putem emaila.

Više o manifestaciji: https://vinistra.hr/hr/dan-otvorenih-podruma-2024

 

Foto: arhiva Vinistre