Arhiva oznaka za: Bjelovar

Otkrivamo sve delicije koje vas očekuju do 16. lipnja na prvom Burger Festivalu Bjelovar

Otvoren je prvi Burger Festivala u Bjelovaru na prelijepom Trgu Eugena Kvaternika u sklopu 28. Terezijane i imali smo priliku kušati što su za premirjerno predstavljanje u gradu koji je još 1756. godine osnovala carica Marija Terezija, pripremili na kućicama Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s burger by Ivan Pažanin, Good Food, Rougemarin, Picnic Mingle & Fun, K Dogs & Briocherie, te Ginglebells i Cocktail bara.

Good Food – Double Trouble burger

Kako je već najavio, Mate Janković u Bjelovar je stigao sa svoja tri provjerena hita: Classicom, Pepper Jackom i Bacon Jalapeno burgerima, a sve ih spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja i svaki je s razlogom već stekao vojske obožavatelja diljem Hrvatske.

Mate Janković

Ivan Pažanin Bjelovarčane je odlučio zavesti svojim Original cheesburgerom, Basil Garlic burgerom, te već slavnim Crispy Kapula burgerom, i on ih sve spravlja od 100% junetine iz hrvatskog uzgoja, te s posebnim mediteranskim štihom.

Ivan Pažanin – Crispy kapula

Iz zagrebačkog Good Fooda pod motom “dobra hrana za dobre ljude”, stižu Double Trouble i King of BBQ koji sadrži dvostruku porciju burgera od 100 % domaćeg junećeg mesa, te Avokado Chic(k) sa crispy piletinom, avokadom, rikulom, cheddar sirom i mango-curry umakom.

Good Food – King of BBQ

Zadarski Picnic Mingle & Fun u Bjelovaru će prvi put predstaviti svoj najnagrađivaniji burger u državi – Blackie burger, ali i ostatak svoje kreativne ponude kao što su Snow Burger, Burger od kozica  i Frenchie Burger, ali i svoja osvježavajuća pića, poput Proljetnog gina i Proljetnog spritza. Poznati su po filozofiji “kvaliteta dostupna svima” koja se odražava u svakom burgeru koji nude.

Picnic Mingle & Fun – Frenchie burger

Posebno dirljivu i nostalgičnu posvetu Bjelovaru, gradu u kojem je služio vojni rok, ispisuje chef Marin Medak iz zagrebačkog Rougemarina koji stiže s tri prigodno osmišljene kreacije od kojih je svaka na svoj način posveta mladosti i gradu kojeg nosi u srcu.

Rougemarin – Zvijerci burger

Burger Zvijerci koji čine brioche pecivo, 200 grama junetine, senf-mayo umak, iceberg salata, pečeno jaje, mesni narezak, ukiseljena cikla i chipotle umak. Ovaj je burger posveta je bjelovarskoj četvrti Zvijerci na sjeveru grada gdje je, tijekom dugih vojničkih straža spravljao obroke upravo s mesnim nareskom.

Rougemarin – Kokičar Lepirac burger

Bjelovarskoj zoni Lepirac kamo je kao vojnik poslan gasiti požar baš na dan posjete njegove današnje supruge, Medak je posvetio posebno kreativan burger Kokičar Lepirac koji u brioche pecivu grli 200 grama junetine, tartar umak, crveno zelje, kokice s cheddar sirom i mladi luk.

Rougemarin – Bilogorski burger

Treći, jednostavno nazvan Bilogorski burger posveta je legendarnoj Sireli, negdašnjem sinonimu Bjelovara kao grada sira. Zato Bilogorski burger u brioche pecivu krije 200 grama junetine, senf-mayo umak, salatu, topljeni dimljeni sir, špek, kiseli krastavac i ketchup.

Rougemarin – Pohana Snjeguljica

No Medakova nostalgična posveta vremenu služenja vojnog roka ne staje samo na burgerima, očitava se i u desertu koji je pripremio za prvi Burger Festival u Bjelovaru, a to je ni manje ni više nego sladoled – Pohana Snjeguljica koju će posluživati s umakom od šljiva i cimeta.

K Dogs & Briocherie

Slatkim brioche pecivima punjenim oft serve sladoledom posjetitelje će mamiti i kućica K Dogs & Briocherie na kojoj će se osim slatkih delicija, naći i slani corn dogs – američki hot dog u kojem se hrenovka umoči u tekuće tijesto, a zatim prži u ulju do zlatnožute boje. Sve ove gastronomske delicije pratit će kreativni autorski kokteli na Ginglebells kućici, kao i bogat izbor vrhunskih pića na Cocktail baru.

K Dogs & Briocherie

Kako ističu svi chefovi i organizatori, premijerno izdanje Burger Festivala Bjelovar izvrsna je prilika svim stanovnicima i gostima Bjelovara osobno iskusiti zašto je ovaj festival najomiljeniji među ljubiteljima vrhunskog street fooda, te rekorder po posjećenosti u cijeloj regiji.

Burger Festival Bjelovar trajat će koliko i Terezijana, do 16. lipnja, te biti omiljena grastro destinacija tijekom četiri dana carskog slavlja u kojima vas očekuje više od 160 različitih zabavnih i kulturnih programa, te čak 10 koncerata najpoznatijih imena domaće glazbene scene: od Parnog Valjka, Vanne i Martina Kosovca, Doris Dragović, Grše, Jelene Rozge, Dine Jelusića, Psihomodo Popa, te Sanje, Marinka i Zeca (ex Novi Fosili).

Sve detalje svakodnevno potražite na društvenim mrežama Burger Festivala, ali i službenim stranicama Terezijane.

 

Lokacija: Trg Eugena Kvatrenika Bjelovar

Radno vrijeme: 12:00 – 03:00 sata

Ulaz: besplatan

 

Burger Festival stiže u Bjelovar u sklopu slavne Terezijane!

Od 13. – 16. lipnja 2024. u sklopu 28. Terezijane, Trg Eugena Kvaternika u Bjelovaru postat će pozornica i najpopularnijeg burger festivala u organizaciji kreativne agencije Kokoš ili jaje, ekipe strastvenih gurmana i event majstora koji stoje iza Fuliranja i Burger festivala u Zagrebu.

Doznali smo to na konferenciji za medije održanoj u utorak 4. lipnja u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, gdje su organizatori Terezijane: Grad Bjelovar u suradnji s Centrom za cjeloživotno učenje i kulturu i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar, te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, predstavili bogat program najveće gradske manifestacije, čiji su temelji nastali na bjelovarskoj povijesti, a cilj joj je prikazati ono najbolje što Bjelovar nudi svojim sugrađanima i turistima koji ga posjećuju.

Igor Drvenkar i Marijan Brkić, Parni Valjak

Uistinu impresivan program medijima su predstavili bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić, okruženi brojnim sudionicima kao i suradnicima: od ravnateljice Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar Ivane Hrpalo, preko direktorice Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ane Kelek do omiljenog TV lica Barbare Kolar koja će biti u ulozi jedne od voditeljica programa.

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara, gradonačelnik Dario Hrebak, Marijan Brkić, Parni valjak, Dubravka Vrgoč, Barbara Kolar

Veliku pozornost nazočnih izazvali su i naši chefovi Ivan Pažanin i Mate Janković kao predstavnici Burger festivala, potom intendantica riječkoga HNK Dubravka Vrgoč, koja je osmislila dolazak carice Marije Terezije i njezine pratnje, što je i središnji događaj manifestacije.

Također, bili su nazočni i izvođači dijela bogatog glazbenog programa Terezijane: Igor Drvenkar i Marijan Brkić iz Parnog Valjka, Sanja Doležal, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš Zec (ex Novi Fosili) te Dino Jelusić, glazbenik i član žirija emisije The Voice. Osim njih, na Terezijani će nastupiti i Big Band Bjelovar, Vanna i Martin Kosovec, Doris Dragović, Grše, Psihomodo Pop, te Jelena Rozga.

Mate Janković

Kako bi svojim posjetiteljima osim kulturnog i zabavnog, pružili i vrhunsko gastronomsko iskustvo tijekom četverodnevne manifestacije Terezijane, organizatori su ove godine za partnera odabrali upravo Burger festival kao najrelevantniji i najposjećeniji street food festival u regiji. Naime, svake godine ga tijekom 11 dana održavanja u Zagrebu posjeti oko 150.000 posjetitelja, a do sad je već dobio svoja izdanja u Zadru, Puli i Varaždinu, a ove godine će se, osim u Bjelovaru, premijerno predstaviti i u Dubrovniku.

U Bjelovar na Burger Festival u sklopu Terezijane dolazi i Picnic iz Zadra

“Cilj nam je donijeti uspjeh zagrebačkog burger festivala u Bjelovar te kreirati novi gastro sadržaj gradu tijekom legendarne Terezijane”, kažu chefovi koji u Bjelovar stižu u iznimno jakom sastavu.

Na prvom bjelovarskom izdanju Burger Festivala sa svojim neodoljivim gurmanskim kreacijama nastupit će: Institut za burgere by Mate Janković, Chef’s Burger by Ivan Pažanin, Picnic, Good Food i Rougemarin, dok će se za žedna grla pobrinuti kreativna i uhodana ekipa Gingle Bellsa i Cocktail bara.

Na Burger Festivalu u Bjelovaru nastupit će i chef Marin Medak iz RougeMarina

Govoreći o pripremama za Terezijanu, chefovi Janković i Pažanin na konferenciji za medije su iskazali iskreno uzbuđenje i radost zbog premijernog dolaska Burger festivala u Bjelovar, te pozvali sve Bjelovarčane i posjetitelje Terezijane da se prepuste njihovim gurmanskim čarolijama kao i kreacijama chefa Marina Medaka iz Rougemarina, ali i da provjere zašto publika diljem Hrvatske jedva čeka susret sa omiljenim Good Food burgerima intrigantnih naziva Double Trouble, Avocado Chic(k) i King of BBQ, te koja je tajna zadarskih street food genijalaca iz Picnica. Njihov Blackie burger, već poznat kao višegodišnji pobjednik zadarskog Adventa, oduševio je publiku i žirije na brojnim street food događanjima diljem Hrvatske, a prošle su godine burgerom s kozicama oduševili posjetitelje svih Burger festivala.

Ivan Pažanin – Crispy kapula

Veliki šarmer, hedonist i ponajprije vrsni chef Ivan Pažanin poznat je po dalmatinskoj i mediteranskoj kuhinji, a 2020. godine odlučio se okušati i u street foodu kroz Chef’s burger by Ivan Pažanin. Očekivano, vrlo je brzo stekao vojsku obožavatelja i postao glavnim favoritom ovog popularnog festivala. Njegov burger “Crispy Kapula” na prvom je pulskom izdanju ponio laskavu titulu najboljeg hamburgera, a od Ivana doznajemo da za Bjelovarčane i posjetitelje Terezijane sprema i poneko iznenađenje.

Good Food Burgeri

Kako je najavio na konferenciji, chef Mate Janković dolazi sa svojim provjerenim klasicima iz Instituta za burgere s kojim još od 2019. godine ne prestaje inspirirati burger scenu i razveseljavati sve ljubitelje ovog jela.

Dino Jelusić, chefovi Pažanin i Janković, Marinko Colnago, Vladimir Kočiš – Zec i Sanja Doležal

Osim o samoj kvaliteti burgera, Burger Festival veliku pažnju posvećuje izgledu, atmosferi, kao i održivosti i brizi za okoliš. Sav potrošni materijal koji koriste je od reciklirajućeg materijala, uključujuči i reusable čaše. „U suradnji s našim pokroviteljima, izlagačima, programskim partnerima i posjetiteljima trudimo se svake godine biti bolji na svim razinama i to Burger Festival čini najrelevantnijim i najposjećenijim street food festivalom u regiji”, ističu.

Good Food – Avocado Chic(k)

Sigurni smo da će prvi Burger Festival Bjelovar svojim gastro kreacijama, modernim i suvremenim uređenjem, te pozitivnom energijom koja prati sve njihove festivale dati gradu Bjelovaru i carskoj Terezijani još jedan kvalitetan proizvod kojeg stanovnici Bjelovara ali i turisti odobriti s veseljem, te ponijeti s njega puno lijepih uspomena sa željom za ponovnim susretom.

 

Foto: arhiva Burger Festival