Arhiva oznaka za: Azimut

Blagdani će biti još ljepši uz najposebniju kavu – Colombia Tres Dragones

Prva natural* prerađena Julius Meinl kava iz The Originals Limited Edition linije ekskluzivno će se moći isprobati na pet lokacija u Hrvatskoj

U Hrvatsku 15. prosinca dolazi specialty kava – Colombia Tres Dragones, prva natural* prerađena Julius Meinl kava iz The Originals Limited Edition linije. Ovu jedinstvenu kavu posebnom čini vrlo dugačak proces fermentacije koji uključuje sušenje cijelog svježe ubranog ploda kave sa sjemenkama koje su još unutra. Rezultat je specifičan okus koji spaja arome svježe ruže i crvene trešnje, a moći će se, u ograničenim količinama, ekskluzivno isprobati na pet lokacija u Hrvatskoj: u caffe barovima Botaničar, Muzej prekinutih veza i Franz u Zagrebu, Azimut u Šibeniku i kavani Kaiser u Opatiji.  Ocjena 87 od strane Specialty Coffee Association (SCA) čini je još posebnijom!

Priča o ovoj aromatičnoj kavi kreće na poznatoj kolumbijskoj plantaži Potosí Café Granja La Esperanza, gdje već tri generacije iz obitelji Herrera uzgajaju kavu, redovito nagrađivanu, i osiguravaju da je svako zrno savršeno obrađeno na nadmorskoj visini od 1400 do 1860 metara. Natural proces, pak, kruna je nastanka ove kave, a riječ je o metodi koja uključuje ručno branje savršeno zrelih plodova kave i njihovu fermentaciju tijekom više od 54 sata, na otvorenom i s kontroliranom temperaturom. Nakon toga slijedi 15 dana kontroliranog sušenja u silosima. U tom razdoblju farmeri moraju pomno pratiti plodove kave i okretati ih, kako bi izbjegli pretjeranu fermentaciju. U šalici to znači savršen spoj svježine i slatkoće.

„Colombia Tres Dragones, prva natural prerađena Julius Meinl kava iz The Originals linije, pršti sočnom slatkoćom crvene trešnje, prožetom nježnim notama svježe ruže. Dok je pijete, osjeća se slatka kiselost, nježan i kremasti okus, a u završnici i bogata toplina cvjetnog meda. Budući da će se proizvoditi u mikro-serijama i tijekom ograničenog razdoblja, ljubitelje kave pozivamo da ne propuste ovo doista izvanredno iskustvo“, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

*Proces uključuje sušenje cijelog svježe ubranog ploda kave sa sjemenkama koje su još unutra.

Foto: Julius Meinl