U vinariji Papak održat će se 5. Srijemski Pjenušavi doručak u vinogradu

U subotu 6. srpnja u kušaonici Vina Papak Ilok, na najistočnijem vinogradarskom položaju Radoš, održat će se 5. Srijemski pjenušavi doručak u vinogradu u organizaciji TZ Vukovarsko-srijemske županije. Nakon prošlogodišnjeg jesenskog izdanja, upriličenog uz blagdan Sv. Martina, srijemski se doručak vraća u svoj prvi, ljetni termin.

Subotnji program započinje prijepodnevnim kušanjem pjenušavih vina s bogatim srijemskim doručkom koji priprema hotel Dunav (od 10 do 12 sati), uz pop i rock glazbu sastava „Dva i pol muškarca“.

Novost u programu je mini radionica (u 12:15)  pod nazivom „Slatko i plavo“- slijepo kušanje srijemskih traminaca i francuskih plavih sireva, za koju treba posebna rezervacija jer je broj polaznika ograničen.

U 13 sati počinje dio programa nazvan “En primeur Srijem”, odnosno predstavljanje mladih vina ili novih berbi na tržištu, vinarija sudionica na Srijemskom pjenušavom doručku. Svoj su dolazak, uz domaćina, vinariju Papak, potvrdile vinarije Trs, Buhač, Izvori života – Ilok (Zelenika), Čobanković i Kast.

Tijekom doručka, za ljubitelje slikanja, održat će se radionica slikanja Feel good & Paint, prema ideji Majde Jakše, direktorice TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Sa željom da događaj sačuva svoju posebnost u vinsko-hedonističko-ladanjskom okruženju, organizatori vas pozivaju da im se pridružite i rezervirate na vrijeme svoje mjesto pod stoljetnim orahom gdje vrijeme staje, a trenutci uživanja ostaju dugo u sjećanju.

Rezervacije mjesta i uplata kotizacije: info.vinapapak@gmail.com

Rezervacije radionice „Slatko i plavo“: Marija Vukelić marija@marijavukelic.com (098 277301)

 

Više informacija: visit@srijem-slavonija.eu

 

Foto: Julio Frangen i arhiva vinarije Papak Ilok