Celje – savšena destinacija za obiteljski izlet

Teo stanuje u Celju i nije običan robot. On je inteligentan, zabavan, znatiželjan i ima širok raspon talenata. Pravi je istraživač koji voli avanture i nova otkrića, a izvanrednim znanjem rješava zadatke i istražuje najnovija tehnološka čuda. Duhovit je, pa od matematičkih zadataka radi šale, a i veliki je obožavatelj Indiane Jonesa te vrsni performer.

Želite li se upoznati i družiti s Teom? Ništa jednostavnije: posjetite Place2go sajam, koji se od 18. do 20. siječnja održava u Areni Zagreb. Teo na sajmu očekuje nove prijatelje 19. siječnja u tri termina – 11, 15 i 17 sati, a dolazi iz središta znanosti i zabave – slovenskog Tehnoparka Celje.

A, nakon što se upoznate s ovim simpatičnim robotom, na zagrebačkom sajmu svakako doznajte otkuda dolazi i raspitajte se o slovenskom gradu Celje!

Ljepote Celja

Prvi i jedini dječji muzej u Sloveniji, Hermanova jazbina, zeleno zaleđe grada s najvećom kućicom na drvetu u Sloveniji i turističko-rekreacijskim centrom Celjska koča, samo su dio sadržaja zbog kojih je grad Celje jedna od najpoželjnijih obiteljskih destinacija u regiji.

Svakako otkrijte i tajne dvorca Celje s vitezom Parsifalom uz kojeg ćete doznati o životu u dvorcu, pravila viteškog mačevanja te neumoljivost inkvizicije i sprava za mučenje. Upoznajte i grofove Celjske, natječite se za titulu viteza i počastite se srednjovjekovnom gozbom punom okusa.

Čuda u Tehnoparku

Otkad je u centru otvoren Tehnopark Celje, otkuda dolazi simpatičan Teo, roditelji s djecom ovdje uživaju još više, jer na zabavan i interaktivan način imaju priliku probuditi interes za znanost te kvalitetno provesti zajedničko vrijeme.

Mjehuri od sapunice, planetarij, Newtonovo njihalo, brojne iluzije, Birdly® – uređaj koji omogućuje posjetiteljima da dožive iskustvo letenja poput ptice (kontroliraju let pomicanjem ruku, a mogu čak i osjetiti vjetar na licu!), Brain Computer Interface – inovativna tehnologija koja otkriva jaz između našeg mozga i računala (stroja), ali i nova postaja – kutak umjetne  inteligencije, samo su neki od gotovo 60 eksponata u ovom interaktivnom znanstveno-zabavnom parku.

„Celje je sa svojom atraktivnom gradskom jezgrom, Celjskim dvorcem i zelenim oazama savršeno za obiteljske doživljaje. Dječje radionice, koncerti u dvoranama i na otvorenom, kazališne i plesne predstave, likovne izložbe, gastronomski eventi… razlozi su što naš grad uz rijeku Savinju doživljava pravi turistički procvat“, poručila je je mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda za kulturna događanja i turizam Celje.

 

Foto: Celje i Tehnopark